banner-website-sponsors.jpg

Onze partners

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

afficheVerslag 9e editie Wase ijsberenduik

   

De 9e editie van onze Wase ijsberenduik zit er weeral op. Na de feestelijke editie vorig jaar die in het teken stond van de viering 800 jaar Sint Niklaas, staat voor volgend jaar de 10e editie op het programma zodat we dit jaar zowat tussen twee feestedities zaten geprangd.
Geen erg echter voor onze organisatie want zoals getrouw ging iedereen er weer met volle goesting tegenaan.

Er werden weer enkele nieuwigheden gelanceerd zoals het inloop-secretariaat op de Singel wat de doorstroming zeker ten goede kwam en een geheel nieuwe opstelling van ons winterdorp, uitgetekend door onze specialist ter zake, Wim Meganck.
Daarnaast werden grote vuurkorven geïntegreerd  in het dorp en stond de DJ op een speciaal gemonteerde toren zodat de sfeer er van t bij t begin vollen bak inzat.

Ook de weergoden waren weer van de partij want met alweer een stralend zonnetje trokken ze een onvervalste glimlach op de gezichten van de vele medewerkers. Zeker daags nadien beseften we de toegift van onze weergoden want de medewerkers van De Ster en van VTS3 onder  leiding van Nancy Van Steelandt moesten waarlijke stormen trotseren om alles te kunnen afbreken en veilig weg te bergen.

Zoals vanouds kwam de stroom deelnemers en talrijke toeschouwers stilaan op gang en het nieuw opgestelde secretariaat zorgde voor een vlotte doorstroom en inschrijving van de deelnemers. Onze toezichters van dienst daar, anciens Rudy Van Mieghem en Jos Andries, moesten alles uit de kast halen om iedereen in de juiste richting te manoeuvreren.
Maar uiteindelijk kwam iedereen aan in het vernieuwde winterdorp waar de ambiance zich als een mistige wolk over het publiek verspreide.

Ons sneeuwkonijn Tinneke dat het deze keer zonder Veerle moest doen op de ice-bear-walk werd daar versterkt door Franky en vanop deze hoogte zagen ze dat het goed was. Een hulde van een grote schare vrienden aan hun overleden vriend, broer, echtgenoot die al van bij het begin de ijsberenduik meedeed, bracht het talrijke publiek tot een loden stilte. Een hulde die door deze mensen zeker werd gesmaakt en die tekenend is voor onze organisatie. Veel plezier en jolijt, maar waar nodig, zeker ook een warme plaats is voor een intiem moment.

Op het dance-aerobic podium gaven Claidia en Alain er weer een lap op. Ook de notabelen, onder wie Burgemeester Lieven Dehandschutter, schepen Christel Geerts en Gedeputeerde Peter Hertog waren van de partij en onder het alziend oog van Frederik Wittock gaven ook zij vanop het erebalkon het startschot van deze 9e Wase ijsberenduik.

Na de duik was iedereen weer vol enthousiasme en DJ icebear liet de menigte werkelijk de pan uitswingen. Gelukkig niet de vuurpan, die met haar gloed alweer heerlijk lekker warme Wase ijsbeermomenten schonk aan haar bezoekers.

Het feestje duurde nog tot een uur of zeven. De menigte vertrok toen stilaan huiswaarts om daar even terug te blikken op een meer dan geslaagde editie met een 800 tal bezoekers.
Voor de 10
e Wase ijsberenduik volgend jaar in 2019 zullen we onze registers eens moeten opentrekken om er een geslaagd jubileumjaar van temaken.
Let’s go en tot volgend jaar.

Franky

Copyright © 2014. All Rights Reserved.